Voor veel mensen is kamperen de ultieme uitvlucht voor ons vluchtige leven. Gewapend met je tent en nog een aantal spullen de wilde natuur in. Het creƫert een gevoel van ultieme vrijheid. Je kunt vrijwel overal je tent opzetten en gaan slapen. Het avontuur voelt alsof je teruggaat in de tijd. Maar wat komt er eigenlijk allemaal bij kijken en vooral, wat heb je allemaal nodig? Is kamperen iets voor jou? Dan wil je deze blog zeer niet missen.

Locatie

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten waar je gaat kamperen. Misschien denk je bij kamperen aan een zonnige locatie op een heuvelgebied maar bij kamperen zijn de mogelijkheden groter dan dat. Veel mensen houden er juist van om bijvoorbeeld tijdens de winter in de sneeuw te kamperen. Je kunt je voorstellen dat er bij deze twee locaties verschillende materialen nodig zijn. Dus bedenk vooraf goed waar je gaat kamperen en onder welke omstandigheden.

Ik ga kamperen en neem mee

Naast dat je een tent nodig hebt om te kamperen zijn er nog talloze andere spullen die van toepassing kunnen zijn. In de tent heb je spullen nodig zoals een slaapmat, slaapzak, zaklamp en andere tent benodigdheden. Daarnaast hangt het ervan af hoelang je op een locatie wilt verblijven. Als je alleen de nacht doorbrengt in de tent en de volgende dag vertrekt hoef je minder spullen mee te nemen. Mocht je langere tijd op een plek doorbrengen is het prettig om bijvoorbeeld campingstoelen, wc-papier tandpasta en eten mee te nemen.

Zorg dat je niks vergeet

Niks is vervelender dat je gaat kamperen en je bent iets belangrijks vergeten. Om te voorkomen dat je iets vergeet is het aan te raden dat je vooraf een checklist maakt met alle materialen en benodigdheden voor jou avontuur. Hier kun je nooit te vroeg mee beginnen. Als je van tevoren goed bedenkt wat je allemaal nodig denkt te hebben voor dit avontuur dan hoef je bij het inpakken alleen je checklist af te vinken en ga je zonder zorgen op reis. Dus, waar wacht je nog op?