Zit je te kijken naar een reisverzekering Univé en kom je meerdere prijzen tegen? Het kan veel verbazing opleveren als je de maandelijkse premie moet gaan vergelijken. Het maandbedrag waar je mee te maken krijgt, is namelijk afhankelijk van een groot aantal factoren. Een van de eerste factoren waardoor de kosten veranderen is de bestemming waar je heen gaat. Niet alle bestemmingen zijn gelijk als het aankomt op risico's. Als je van plan bent om naar een land te reizen met een hoog risico op natuurrampen, politieke onrust of ziekte-uitbraken, kun je verwachten dat de premies hoger zullen zijn. Ook landen waar de zorgkosten hoger zijn, zorgen voor een verhoging van de maandelijkse premie. 

De reisduur brengt een ander bedrag

En wat dacht je van de reisduur? De kortere reizen zijn vaak voorzien van een lagere maandpremie voor de verzekering. Je hoeft dan namelijk maar voor een korte periode een verzekering af te sluiten. Dit komt mede doordat de kans op onverwachte gebeurtenissen kleiner wordt. Toch kan het zijn dat je ook nog langere reizen wilt maken. In dit geval is de kans op ongevallen en andere gebeurtenissen groter en moet de verzekeraar dit ook in de premie opnemen. Mocht je dus een doorlopende reisverzekering hebben, kan je hier hogere kosten voor krijgen. Maar… het levert ook een kostenbesparing op. Steeds weer een nieuwe verzekering af moeten sluiten zorgt namelijk weer voor hogere bedragen op termijn. Het kan daarom wel een goede optie zijn om voor deze verzekering te kijken. 

De dekking en de aanvullende opties 

Iedere dekking heeft een andere prijs. Als je voor de basis kiest, heb je te maken met de goedkoopste verzekering. Hiermee ben je voor de standaard zaken gedekt, zoals medische kosten, het verliezen van bagage en annuleringskosten. Alleen kan je ook rekening houden met een annuleringsverzekering. Dit is een aanvullende optie, waardoor je nog meer vergoed krijgt in het geval van een annulering. Of wat dacht je van andere aanvullende opties, zoals een dekking bij gevaarlijke sporten? Iedere aanvullende variant laat de premie omhooggaan. Het is belangrijk om goed na te denken over welke dekkingen voor jou van belang zijn en hoeveel je bereid bent te betalen.

Jouw leeftijd en gezondheid bepalend

En wat dacht je van jouw leeftijd en gezondheid? Naarmate je ouder wordt, is de kans op ongevallen groter. De verzekeraar zal dit daarom ook meenemen in het berekenen van de premie. Als je al bestaande medische aandoeningen hebt, kan dit ook hogere premies geven. Het risico van medische noodgevallen is in dit geval groter en de verzekeraar voorkomt dat er veel kosten uit eigen zak betaald moeten worden. Mocht er dus iemand binnen het reisgezelschap zijn met aandoeningen, kan het aan te raden zijn om te zien hoe de premie verandert door het gezelschap aan te passen en aparte verzekeringen af te sluiten. Het enige waar je dan nog aan hoeft te denken, is het eigen risico dat je betaalt na de schadeclaim.